Case 2 – Siemens Wind Power Planning Academy

Medarbejderudvikling

Opgaven kort

Opgradering af projektplanlæggernes kompetencer og færdigheder giver mere pålidelig planlægning, fordi øvrige projektdeltageres viden nu kan inddrages mere struktureret.


Udfordringen

Siemens Wind Power leverer offshore vindmølleparker og projektafdelingen beskæftigede på daværende tidspunkt omkring 1000 medarbejdere.

Lederen af planlægningsafdelingen for projekterne ønskede at hæve planlæggernes kompetenceniveau, etablere en mere struktureret og stærkere proces og styrke samarbejdet i afdelingen.

Processen

I samarbejde med lederen planlagde vi et træningsforløb for alle medarbejdere, hvor den nye proces blev introduceret og medarbejderne blev klædt på med de nødvendige nye kompetencer og færdigheder som fx workshop facilitering og procesledelse.

Resultatet

Organisationen opnåede en langt mere stringent og faseopdelt planlægningsproces, som langt bedre understøtter projektgennemførelsen. I kraft af en partnerordning fik alle medarbejdere en sparringspartner og en navngiven backup på det daglige arbejde.

Gennem dette træningsforløb blev planlæggerne i stand til at styre den komplekse planlægningsproces bedre og involvere de øvrige projektdeltagere på en positiv og struktureret måde, der i sidse ende giver mere pålidelig planlægning.